Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Dumitrescu, Tradeville: Marţi, pieţele europene şi-au continuat în mare parte trendul ascendent. Bursa de la Bucureşti s-a aflat în teritoriu negativ. Ce urmează?

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

11.11.2020, 20:30 183

 

Ovidiu Dumitrescu, di­rector general adjunct la Trade­ville, al cincilea cel mai mare inter­mediar de la Bursa românească, cu o cotă de piaţă de 14,3%, spune că nu trebuie să judecăm totul după o singură şedinţă pozitivă, cum a fost cea de la începutul săptămânii, dar că ştirile din piaţă şi dinamicile înregistrate de pieţe schimbă percepţia despre cum o să arate viitorul apropiat.

„Tehnic vorbind, petrolul arăta foarte rău, era ca un fel de forma­ţiune round top acolo, ceea ce de obicei este considerat că indică o probabilitate mare de scăderi semnificative în viitor. În acest moment, cu această creştere destul de puternică a petrolului într-o zi, nu s-a încheiat clar un ciclu, dar se rupe acel pattern. Însă cu o floare nu se face primăvară, rămâne de văzut dacă se continuă şi dacă există sustenabilitate în acest sens. (...) În acelaşi timp trebuie remarcat că aurul a scăzut, mai ales în preţul futures, pentru că se reduc şansele ca un stimul macroeconomic să continue. Aurul, argintul şi alte astfel de active au fost pe de o parte active de refugiu, dar nu atât împotriva riscului, cât împotriva pur şi simplu a acestei inflaţii ascunse, a acestei creşteri a masei monetare pe care ar fi fost obligată să o facă toate băncile centrale, mai ales din zonele afectate. De aici şi creşterile pe care le-au avut aurul şi argintul. În acest moment perspectivele nu mai sunt chiar aceleaşi, dar în acelaşi timp nu trebuie judecat totul după o singură şedinţă, doar că s-a îmbunătăţit foarte mult percepţia despre cum o să arate viitorul apropiat, urmă­toarele şase-nouă luni“, explică Ovidiu Dumitrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO