Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Dragoş Manolescu, OTP AM: Asistăm la ieşiri de capital din China. Observăm o rebalansare a indicilor din afară care duce către TeraPlast şi Nuclearelectrica

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/z

Autor: Tibi Oprea , Eduard Ivanovici

30.09.2021, 07:25 690

♦ De la anunţul de includere în FTSE Russell, TeraPlast şi Petrom au crescut cu 30%, respectiv cu 20% ♦ Din septembrie, TeraPlast a fost inclusă şi în indicele CECE MID CAP de către Bursa de la Viena.

Odată cu declinul Evergrande şi pe fondul politicilor Parti­dului Comunist chinez cu privire la marile companii listate, asistăm la ieşiri masive de bani din China şi la o rebalansare a indicilor pe pieţe şi în acţiuni mai sigure. O parte din aceste sume este posibil să fi fost mutate şi pe acţiunile TeraPlast Bistriţa (TRP) sau pe cele ale Nuclearelectrica (SNN), spune Dragoş Manolescu, director general adjunct al administratorului de investiţii OTP Asset Management.

„Ieşite din peisaj au fost TeraPlast şi Nuclearelectrica. Vedem o rebalansare a indicilor din afară care duce către aceste două societăţi, aflate în indicii FTSE Russell de pieţe emergente. La nivel global, aceşti indici includ şi China, iar ce se întâmplă acolo în momentul de faţă nu este tocmai roz. Este foarte clar că asistăm la ieşiri din China şi, evident, o parte din flux se balansează către alte pieţe considerate sigure”, a spus Dragoş Manolescu în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi din 29 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO