Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre sectorul bancar, dobânzi şi comparaţia cu T2/2020. Claudiu Cazacu, XTB: Cel mai surprinzător scenariu ar fi ca până în toamnă să nu avem trepidaţii pe burse

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

13.07.2021, 08:15 414

Luni, 12 iulie 2021, în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, difuzată de luni până vineri de la ora 9:30 pe ZF.ro, Facebook şi YouTube, Claudiu Cazacu, consulting strategist al XTB România, a discutat despre evaluările recente de pe burse, sectorul bancar şi cel de energie, rezultatele la T2, noua tulpină de COVID şi un posibil lockdown, dar şi temerile legate de inflaţie şi dobânzi.

„Cred că deocamdată, pe termen foarte scurt, nu vor apărea probleme. Însă până la finalul verii/începutul toamnei, aş spune că cel mai surprinzător scenariu ar fi să nu avem niciun fel de trepidaţii. Cel mai probabil, cred că a doua jumătate a lunii august ar putea să aducă o revizitare a ipotezelor de bază privind dobânzile, ceea ce ar însemna un risc de evaluare a activelor. Pe lângă asta, avem un al doilea risc“, spune Claudiu Cazacu.

În prezent pe burse se observă o exuberanţă a investitorilor, în pofida unor riscuri precum noua tulpină a COVID-19, temerile legate de inflaţie şi de politicile băncilor centrale - în sensul de majorare a dobânzilor. Pe Wall Street, bursa americană bate record după record, ceea ce se reflectă şi în Europa şi implicit în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO