Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Corneliu Manole, investitor la Bursă: Am un plan automat de intrări succesive şi cumpăr lunar sau trimestrial pe acei emitenţi pe care îi am în portofoliu

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Investitorul este adeptul unei strategii de buy & hold şi de reinvestire a dividendelor.

Corneliu Manole, investitor în vârstă de 40 de ani activ pe piaţa de capital de aproximativ 8 ani, spune că are o rezervă de cash pe care o suplimentează în perioade de scăderi şi că acu­mulează acţiuni succesiv, lunar sau trimestrial.

„Am o rezervă de cash şi suplimentez semnificativ în perioade când experimentăm scăderi masive. În rest, am un plan automat de intrări succesive şi cumpăr lunar sau trimestrial pe acei emitenţi pe care îi am în portofoliu”, explică Corneliu Manole.

Care a fost activitatea investitorului în ultimele luni?

„În ceea ce priveşte portofoliul meu de investiţii, am continuat să cumpăr, păstrând strategia deja testată de buy & hold şi alocând sume semnificativ mai mari anul acesta faţă de anii precedenţi şi asta pentru că am consi­derat că este un moment favorabil achizi­ţiilor pe termen lung, ţinând cont de cotaţiile joase din acest an. Sunt adeptul unei diversificări chiar extreme, am în portofoliu 17 companii din 6 industrii, exclusiv pe BVB. Deşi ştim că diversificarea reduce din randamentul potenţial al investiţiei, ce îmi propun este să obţin randamente medii pe termen lung, dar mai sigure, să scadă volatilitatea portofoliului şi riscul de companii prin diversificare, singurul risc cu care rămân fiind riscul de piaţă. Ca atare, cu excepţia unor mici ajustări sau rebalansări de portofoliu, nu am lichidat practic nicio poziţie începând cu anul 2012 şi pot să spun că nu regret deloc acest lucru“, spune Corneliu Manole.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.