Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre viitoarea posibilă corecţie, strategie la Bursă, listările de la Bucureşti şi piaţa AeRO. Cristian Tudorescu: Un investitor în acţiuni trebuie să se poziţioneze mai defensiv, să nu alerge după orice promisiune de creştere

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

18.11.2021, 08:38 513

Cristian Tudorescu, investitor pe pieţe de capital, a fost invitat în cadrul ediţiei din 17 noiembrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, unde a discutat despre posibilitatea apariţiei unei corecţii pe burse, IPO-urile din piaţa principală de la Bucureşti, exuberanţa listărilor de anul acesta, dinamica din AeRO şi rezultatele la T3/2021.

„Evaluările, cu precădere cele din America, nu prea pot sta la multiplii la care se află acum. Folosind multiplul clasic, de preţ/profit, nivelul ajunge la peste 20 pe indicii S&P. Este ca şi cum ar fi 20 de ani de profituri. Când ai inflaţie de unu-doi ani, multiplul nu poate sta acolo, la un moment dat va veni o corecţie. Un investitor în acţiuni trebuie să se poziţioneze mai defensiv, să nu alerge după orice promisiune de creştere. Poate să fie o scădere graduală pe care să nu o percepem foarte mult, dar să ne trezim peste jumătate de an că s-a corectat un anumit indice cu 10-15%“, afirmă investi­torul.

În acest sens, o strategie poate consta în efectuarea unor calcule mai exacte de către investitori şi construirea unor argumente mai susţinute, Cristian Tudorescu fiind de părere că, în primăvara lui 2021 şi toamna trecută, majoritatea listărilor erau primite cu braţele deschise de investitori. Multe companii au confirmat ulterior, însă piaţa a reuşit să surprindă între timp şi o serie neplăcută de surprize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO