Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ce urmează după includerea OMV Petrom şi TeraPlast în indicii FTSE Russell? Dragoş Manolescu, OTP AM: Dacă în următoarea perioadă de observare vom vedea şi alte companii cu rulaje mari la Bursă precum BRD, s-ar putea să vedem şi alte companii româneşti incluse în indicii internaţionali

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

26.08.2021, 09:30 308

În ediţia din 25 august a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitat Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, administrator de investiţii cu active de circa 755 mil. lei, pentru a vorbi, printre altele, despre perspectivele companiilor româneşti după includerea OMV Petrom şi TeraPlast în indicii pentru pieţe emergente ai furnizorului global FTSE Russell.

„Includerea în indice nu poate să fie decât o veste pozitivă pentru orice companie pentru că, de fapt, te pune în faţa unor investitori care urmăresc un indice pasiv şi acei investitori vor cumpăra mai devreme sau mai târziu. Dacă ne uităm la indicele FTSE Emerging Markets, avem exem­plul unui ETF care urmăreşte acest indice de la Vanguard, administrând active de circa 78 de miliarde de dolari. E clar că sunt foarte mulţi bani care urmăresc aceşti indici. În perioada următoare, în funcţie de ce volume vor fi,  este posibil să asistăm şi la includerea altor companii“.

Petrom şi TeraPlast au fost destul de tranzacţionate în perioada de observare, iar dacă în următoarea perioadă de observare vom vedea şi alte companii cu rulaje mari, cum este acum BRD-ul, s-ar putea să avem surprize şi să vedem şi alte companii incluse în indici“, spune Dragoş Manolescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO