Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Strategii pentru final de an şi început de 2022 la Bursă. Lucian Isac, CEO Estinvest: Recomand acţiuni din domeniul energetic şi sectorul bancar, care ar putea oferi o surprize plăcute. O parte din portofoliu, în instrumente cu venit fix

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

09.12.2021, 07:22 432

♦ Circa 20% din portofoliu, cash pentru oportunităţile reprezentate de companiile care apelează la Bursă.

Piaţa de capital oferă semne potrivit cărora şi-ar relua trendul ascendent la finele anului 2021, după ce bursele au asimilat şocul generat de varianta Omicron a coronavirusului prin scăderi în luna noiembrie. În noul context bursier, investitorii îşi pot repoziţiona portofoliile, spune Lucian Isac, director general al societăţii de intermediere Estinvest.

„Recomand ca o parte din portofoliu să fie orientată către instrumente cu venit fix. Avem o emisiune de titluri de stat care se încheie pe 10 decembrie. Pe de altă parte, sunt în continuare fanul acţiunilor şi, în general, al societăţilor din domeniul energetic. Asta ar fi recomandarea mea: câteva instrumente cu venit fix/titluri de stat şi domeniul energetic. De asemenea, nu ştiu câţi dintre investitori au văzut ştirea cu Antibiotice care, pe lângă că face parte dintr-un domeniu defensiv, a raportat şi nişte contracte pe piaţa din Regatul Unit“, a afirmat Lucian Isac în timpul ediţiei din 8 decembrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Recent, Antibiotice Iaşi (ATB), cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, a câştigat o licitaţie organizată de autorităţile britanice pentru cinci medicamente antiinfecţioase injectabile destinate spitalelor, folosite inclusiv în tratamentul suprainfecţiilor bacteriene asociate COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO