Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre solicitările de dividende din partea statului, listările pe AeRO. Lucian Isac, Estinvest: Ca acţionar, nici eu nu ştiu dacă este o veste bună sau una rea că statul solicită iar 90% din profit

Autor: Eduard Ivanovici

03.06.2021, 11:30 326

Unul dintre cei mai vechi brokeri de pe piaţa de capital a fost prezent miercuri,2 iunie 2021 la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi pentru a discuta despre cele mai recente eve­ni­mente de la bursa românească - precum me­morandumurile de la Transgaz şi Transelec­trica, listările de pe segmentul AeRO şi numărul de 71.000 de investitori la T1.

„Din păcate, statul – în calitate de acţionar majoritar la diferite societăţi – nu prea fol­o­seşte mecanismele pieţei de capital. Sunt emi­tenţi care, din punct de vedere fun­da­mental, sunt mult mai bine aşezaţi faţă de startup-uri şi alte societăţi care fac primii paşi spre piaţa de capital“, spune Lucian Isac, director general al Estinvest, una dintre cele mai vechi societăţi de brokeraj de la bursa locală.

Societăţile de acest gen nu se finanţează prin piaţă, nici măcar nu îşi pun în plan să facă în următoarea perioadă eventuale majorări de capital, adaugă el. Într-adevăr societăţile de stat listate la bursa de la Bucureşti nu au făcut mişcări în sensul dezvoltării, unele având free float-uri destul de scăzute, în ultima perioadă de timp fiind solicitate de acţionarul majoritar doar pentru repartizarea de dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO