Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Radu Cojoc, Goldring: Companiile din energie de la Bursă, posibile aprecieri până la raportări. Corecţiile din ultimele zile, naturale. Pe de altă parte, BRD a dezamăgit cu dividendele

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

12.02.2021, 09:00 772

♦ Petrom şi BRD, primele două companii de la Bursă care au anunţat cum vor să-şi remunereze investitorii cu dividende în 2021 ♦ „Una caldă, alta rece“, spune Radu Cojoc.

Chiar dacă în ultimele două şedinţe de tranzacţionare acţiunile Nuclear­electrica şi Conpet, cele mai per­formante de la începutul anului 2021 din BET, au fost uşor pe minus, un broker consideră că astfel de corecţii sunt naturale după aprecieri consistente şi estimează creşteri până la raportările din 25 februarie.

„Este posibil să mai avem aprecieri. În cazul Nuclearelectrica am văzut aprecieri destul de mari în ultima perioadă de timp şi de aceea putem spune că a fost naturală o mică corecţie. Până atunci (la raportarea din 25 fe­bruarie – n. red.) s-ar putea să avem creşteri, după care în momentul propu­nerilor de dividende să vedem care sunt câştigătoare între cele trei (Nuclear­electrica, Conpet şi Romgaz – n. red.)“, spune Radu Cojoc, broker al Goldring, în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Până ieri după-amiază cele mai per­formante acţiuni din structura indicelui principal BET erau Nuclear­electrica (30%), Conpet Ploieşti (21,3%), Romgaz (15,7%) pe fondul aştepărilor investitorilor cu privire la dividende atractive mai ales în contextul în care companiile de stat sunt obligate prin lege să distribuie către acţionari cel puţin 50% din profitul net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO