Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de astăzi. Radu Cojoc, Goldring: August este o lună cu o lichiditate destul de scăzută la Bursă, nivelul urmând să se menţină şi în luna septembrie. Interesul mai mic pentru bursă din această perioadă se poate observa şi în indici

Autor: Eduard Ivanovici

03.08.2021, 09:00 191

Radu Cojoc, broker în cadrul Goldring, a fost prezent în ediţia din 2 august a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi pentru a discuta despre perioada raportărilor semestriale, surprizele plăcute şi neplăcute din prima jumătate a anului şi despre evoluţia pieţei de capital din următoarele luni.

„De regulă, august este o lună cu lichiditate destul de scăzută, este în mare parte perioada concediilor, conti­nuând şi în luna septembrie, deşi vin în acest interval şi raportările financiare se­mestriale. Lichiditatea mai scăzută şi interesul mai mic pentru bursă din această perioadă se pot observa şi în indici. Totuşi, mă aştept să vedem rezultate bune la BRD. În principiu, vedem că băncile americane şi europene au raportat peste aşteptări. Am văzut şi o creştere a creditării în luna iunie, rămâne să vedem cum am stat în luna iulie“, spune Radu Cojoc.

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa românească în funcţie de active, a obţinut în T1/2021 un profit net de 218 milioane de lei, în scădere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în timp ce venitul net bancar a ajuns la 720 de milioane de lei, în uşoară scădere faţă de 721 de milioane de lei în T1/2020. Banca îşi va raporta pe 3 august rezultatele semestriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO