Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre psihologia în investiţii, apetitul la risc, bitcoin vs. Bursă. Mădălina Bălan, Hart Consulting: Investitorul în bitcoin nu are neapărat o orientare pe termen lung şi prezintă un mod de a lua deciziile bazat mai degrabă pe intuiţie şi mai puţin pe date

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

28.10.2021, 08:26 292

În cadrul ediţiei din 27 octom­brie a emisiunii ZF Deschi­derea de Astăzi a fost invitată Mădălina Bălan, managing partner al companiei de con­sultanţă în resurse umane Hart Consulting, care a discutat, printre altele, despre apetitul tinerelor generaţii pentru bitcoin şi piaţa crypto, psihologia în investiţii şi gestionarea nivelului de risc.

„Bitcoinul reprezintă un domeniu despre care nu sunt foarte multe date, există extrem de multă volatilitate. Prin urmare, dacă stăm să vedem ce fel de profil psihologic ar fi în spate, am putea vorbi despre o persoană care este mai degrabă orientată spre a vedea recompensa, mai mult decât a evita pierderea, aşa că are un apetit de risc mai mare. Nu are neapărat o orientare pe termen lung şi prezintă un mod de a lua deciziile bazat mai mult pe intuiţie şi mai puţin pe date. Acesta este profilul tipic al împătimitului de jocuri de noroc”, spune Mădălina Bălan.

De la începutul anului, cea mai populară monedă crypto înregistrează un randament de aproape 100%, însă traseul monedei a fost marcat de volatilitate, notând în acest sens o serie de aspecte, de la declaraţiile CEO-ului Tesla Elon Musk şi crearea primului ETF din SUA cu expunere pe crypto la represaliile lansate de auto­rităţile chineze şi susţinerea unora dintre cei mai cunoscuţi investitori din lume. De exemplu la Bursa de la Bucureşti sunt companii care au bătut randamentul bitcoinului de la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO