Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, se apropie de investiţii de 1 mld. dolari. Cristian Nacu, senior country officer: România este a doua ţară după Turcia ca mărime a portofoliului

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

29.06.2021, 08:40 140

♦ IFC derulează în perioada 6-7 iulie, împreună cu organizaţia Climate Bond Initiative, un training gratuit dedicat potenţialilor emitenţi despre cum se face o emisiune de obligaţiuni verzi.

Cristian Nacu, senior country officer în cadrul International Finance Corporation pentru România şi Republica Mol­dova, spune că divizia de investiţii a Grupului Băncii Mondiale se apropie de investiţii totale de 1 miliard de dolari, România fiind a doua ţară după Turcia în ceea ce priveşte dimensiunea portofoliului.

„Portofoliul nostru astăzi este undeva în jur de 950 de milioane de dolari. Încă nu s-a încheiat anul financiar, la noi se încheie pe 30 iunie, abia după această dată vom şti exact suma, însă se apropie de 1 miliard de dolari. Avem aproximativ 30 de proiecte. Din punctul IFC de vedere, România este a doua ţară după Turcia ca mărime a portofoliului, deci este o ţară foarte importantă pentru toată zona europeană“, afirmă Cristian Nacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO