Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Erste AM, atitudine prudentă în perioada următoare pe fondul evaluărilor ridicate ale companiilor de la Bursă. Vin noi fonduri „verzi“ în oferta celui mai mare administrator de investiţii

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

13.04.2021, 09:10 290

Horia Braun, CEO al Erste Asset Manage­ment, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, a discutat în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, 12 aprilie 2021, despre creşterile bursiere de la începutul anului, perspectivele pentru piaţa de capital, şi strategia pentru perioada următoare, care implică inclusiv „portarea“ în România a unui fond verde administrat la Viena.

Cu o apreciere de 14% în primele trei luni din 2021, dintre care 10% a fost evoluţia doar pe parcursul lunii martie, cea mai bună lună martie din 2010 încoace, Bursa de la Bucureşti a avut un prim trimestru de vis pentru investitori. Ca fundamente, foarte multe în economie nu s-au schimbat în martie, când indicii bursieri au atins maxime istorice, ceea ce ridică şi discuţia cu privire la preţurile unor acţiuni. Ce zice şeful Erste AM?

„În perspectiva strategiei invesitţiilor fondurilor noastre, am fost în general pozitivi pe acţiuni. În strategiile diversificate am avut o pondere mai mare pe în special pe acţiuni româneşti şi prin urmare am beneficiat de această tendinţă pozitivă“, spune Horia Braun la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO