Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de astăzi. Emilia Bocăneţ, 26 de ani, investitor la bursă: Am început să investesc ca urmare a noilor listări şi pentru că am înţeles că banii pe care îi aveam în depozite bancare îşi pierdeau treptat din valoare

Emilia Bocăneţ, 26 de ani, investitor la Bursă: Dacă vorbim despre ceea ce mi-ar plăcea să văd în viitor la bursă, urmăresc 5 to Go din programul Made in Romania. Sper să se listeze la bursă.

Emilia Bocăneţ, 26 de ani, investitor la Bursă: Dacă vorbim despre ceea ce mi-ar plăcea să văd în viitor la bursă, urmăresc 5 to Go din programul Made in Romania. Sper să se listeze la bursă.

Autor: Eduard Ivanovici

06.08.2021, 08:47 3549

În ediţia din 5 august a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitată Emilia Bocăneţ, investitor pe Bursa de Valori Bucureşti, pentru a discuta despre profilul de investitor, factorii de decizie pentru alegerea unei companii, dar şi potenţialele plasamente şi deciziile pe care ar trebui să le ia un tânăr investitor pe piaţa de capital.

„Am 26 de ani, sunt absolventă a Facultăţii de Drept, iar în prezent activez în domeniul fondurilor europene. Am început să investesc doar pe bursa de la Bucureşti în aprilie anul acesta, iar în portofoliu deţin trei companii de pe piaţa principală: Banca Transilva­nia, Purcari şi One United. De pe AeRO deţin SafeTech şi Simtel. Am participat în anii trecuţi la câteva evenimente şi conferinţe organizate de BVB, iar anul acesta am hotărât să încep să investesc la bursă în contextul noilor companii listate, dar şi pentru că am înţeles că banii pe care îi aveam în conturi de economii şi depozite bancare îşi pierd treptat din valoare“, spune Emilia Bocăneţ.

În ultima lună, preţul unei acţiuni Banca Transilvania (simbol bursier TLV)  a crescut cu peste 5%, în timp ce Purcari (WINE) a înregistrat un minus de circa 4%. One United Properties, cea mai recentă companie intrată la tranzacţionare pe segmentul principal al bursei, cu o capitalizare de aproximativ 2,8 miliarde de lei, a crescut cu peste 4,5% de-a lungul ultimei săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO