Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Daniela Secară, BT Capital Partners: Ne aşteptăm ca subscrierile mari pentru titlurile de stat Fidelis să vină în ultima săptămână a ofertei, adică din 15 şi până pe 19 martie

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Alexandra Matei

09.03.2021, 11:00 204

BT Capital Partners este cel mai mare broker de la Bursa românească, cu tranzacţii intermediate de 822 mil. lei în primele două luni din 2021.

Ordinele mari de subscriere pentru titlurile de stat Fidelis, în cadrul ofertei de vânzare pe care Ministerul Finanţelor o desfăşoară din 1 martie şi până pe 19 martie 2021, ar urma să vină în ultima săptămână a ofertei, cel mai probabil pentru că investitorii aşteaptă fie lichidarea unor depozite, fie vânzarea unor acţiuni, spune CEO-ul celui mai mare broker de la Bursă.

Ziarul Financiar a calculat că în prima săptămână a ofertei Fidelis, ediţia martie 2021, micii investitori au împrumutat statul cu 170 mil. lei, interes mai scăzute faţă de debutul precedentelor două emisiuni, din vara şi toamna anului trecut, în contextul unor dobânzi mai reduse. Aşadar, având în vedere că Ministerul Finanţelor intenţionează să vândă trimestrial astfel de titluri de stat, ar putea fi introduşi noi parametri în ofertele de subscriere, precum un posibil discount?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO