Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. La bursa locală şi pe bursele emergente, o mică astenie de primăvară. Primul interviu în presă al noului CEO al Certinvest, Alexandru Voicu: Ne uităm la sectorul oil & gas şi la emitenţii cu pondere mai mică în BET, iar pe plan extern la consumer discretionary şi financiar

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

26.04.2021, 08:30 157

Alexandru Voicu a fost numit în luna martie 2021 la conducerea Certinvest, care administrează active de 260 mil. lei.

Alexandru Voicu, director general al societăţii de administrare de investiţii Certinvest din luna martie a acestui an, asociază evoluţia burselor din ultima perioadă cu o astenie de primăvară şi nu exclude creşteri în continuare, chiar dacă mai moderate.

„Am observat o mică astenie de primăvară la bursa locală şi la bursele emergente în general. Bineînţeles, am avut un eveniment idiosincratic aici pe piaţa locală din cauza instabilităţii politice. De altfel, dinamica pieţelor internaţionale dezvoltate în luna aprilie a fost una relativ pozitivă. S-a dat startul raportărilor şi pe piaţa americană pentru primul trimestru, instituţiile financiare au raportat bine şi au scăzut destul de mult provizioanele de risc. Deci există asteptări optimiste cu privire la redresarea economică, iar asta va mai impulsiona bursele. Dar nu cred că vor fi la fel de impulsionate ca şi până acum. Mă aştept la creşteri mai moderate şi puţin mai mult leverage pe acţiunile cu creştere accelerată“, spune Alexandru Voicu în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi.

Întrebat pe ce acţiuni ar miza în al doilea trimestru al acestui an, Alexandru Voicu afirmă că la bursa locală a remarcat o atenţie sporită pentru companiile cu ponderi mici în indicele principal, dar şi pentru sectorul de oil & gas, în timp ce pe plan extern s-ar uita spre companii din sectoarele consumer discretionary şi financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO