Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre BET, inflaţie, active Pilon II dar şi sectorul energiei. Adrian Codirlaşu, CFA: Când sunt includeri în indice replicat de fonduri de investiţii, creşte cererea pentru acele acţiuni

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

21.09.2021, 08:25 331

Extinderea numărului de companii incluse în indicele de referinţă BET subliniază faptul că marii emitenţi devin o componentă cheie a Bursei de Valori din Bucureşti, spune Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, asociaţia analiştilor financiari certificaţi la nivel internaţional.

„Cei care investesc în fonduri de investiţii care replică acest indice vor cumpăra şi respectivele două companii. Rezultatul constă într-o creştere a cererii pentru One şi TTS. În general, când o companie este inclusă într-un indice replicat în fonduri de investiţii, creşte cererea pentru acţiunile în cauză pentru că acele fonduri de investiţii vor dori să cum­pere acţiunile respective, să replice indicele. Dacă nu vin bani suplimentari în acele fonduri, asta înseamnă că vor vinde din celelalte deţineri“, a afirmat Adrian Codirlaşu în timpul celei mai recente ediţii a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) şi cele ale transportatorului de mărfuri Transport Trade Services (TTS) au fost incluse pe 20 septembrie în structura indicelui principal BET, care a crescut astfel de la 17 la 19 companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO