Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ce ar putea face companiile de stat pentru a creşte atractivitatea şi lichiditatea de la Bursă? Lucian Isac, CEO al Estinvest: Acţiuni gratuite, majorări de capital, splitarea acţiunilor

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

15.03.2021, 08:45 211

Mai multe companii din prima ligă bursieră au început să-şi remunereze acţionarii cu acţiuni gratuite pentru a capitaliza profiturile.

Lucian Isac, director general al societăţii de brokeraj Estinvest, spune că pentru a creşte atractivi­tatea şi lichiditatea acţiunilor, una dintre soluţiile pe care o companie controlată majoritar de stat le-ar putea adopta este cea a acţiunilor gra­tuite, spre care din ce în ce mai multe companii, chiar şi din prima ligă bursieră, se îndreaptă.

„Dacă Banca Transilvania acordă acţiuni gratuite de când eram cu toţii mici – adică şi noi, şi bursa, şi banca – acum şi alte companii, nu neapărat antreprenoriale, ci şi companii mari cu businessuri în plină ascensiune apelează la această tehnică, poate chiar inspirându-se din modelul Băncii Transilvania. Ceea ce este de apreciat este faptul că decidenţii din respectivele societăţi se gândesc din ce în ce mai mult şi la acţionari. Prin această metodă, ideal şi acţiuni gratuite şi dividende, ca în cazul Băncii Transil­vania, companiile îşi retribuie foarte bine acţionarii. Deşi lumea poate se gândeşte că ar putea fi o presiune în piaţă, din contră, investitorii au început să aprecieze această metodă de recompensare şi de cele mai multe ori păstrează acţiunile în speranţa că anul viitor va fi aceeaşi politică“, explică Lucian Isac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO