Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Adrian Codirlaşu, CFA România: BNR a redus dobânda cheie, fiind avantajos pentru economie şi pentru Bursă. Probabil va mai urma o tăiere, ceea ce va încuraja piaţa de capital

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

25.01.2021, 12:00 136

Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, spune că prin reducerea din 15 ianuarie a dobânzii cheie de către BNR, de la 1,5% la minimul istoric de 1,25%, sunt avan­tajate atât economia românească, prin dobânzi mai scăzute la împrumuturi, dar şi Bursa de valori de la Bucureşti.

„Probabil va mai urma o reducere de dobândă, ceea ce va încuraja piaţa de capital“, spune Adrian Codirlaşu la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

„Dacă ne uităm la dobânzile care au scăzut, aici văd anticipaţii de încă o posibilă tăiere a dobânzii cheie, dar va depinde de posibile taxe pe care le va pune guvernul pentru că aceste taxe pot afecta inflaţia. În funcţie de aceste taxe, BNR poate decide o nouă reducere a dobânzii cheie“, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO