Burse - Fonduri mutuale

eMAG se gândeşte la listarea la bursă, chiar şi la cea din Bucureşti. Iulian Stanciu, CEO: Am beneficia aici de notorietatea eMAG în piaţa din România. Potrivit celor mai recente estimări ale Naspers, acţionarul majoritar al companiei, eMAG este evaluată la circa 1 miliard de dolari, fiind astfel un unicorn

Iulian Stanciu, eMAG: Eu mi-aş dori ca dacă vom decide să ne listăm, să luăm în calcul şi Bursa de la Bucureşti. Am beneficia aici de notorietatea eMAG în piaţa din România, iar Bursa ar beneficia probabil de <<clienţii>> noi atraşi de potenţialul mare de creştere al eMAG pe termen mediu şi lung.

Iulian Stanciu, eMAG: Eu mi-aş dori ca dacă vom decide să ne listăm, să luăm în calcul şi Bursa de la Bucureşti. Am beneficia aici de notorietatea eMAG în piaţa din România, iar Bursa ar beneficia probabil de <> noi atraşi de potenţialul mare de creştere al eMAG pe termen mediu şi lung.

Autor: Alex Ciutacu

12.02.2020, 00:05 641

eMAG, cel mai mare retailer online local, are în vedere listarea la bursă în perioada următoare şi ia în calcul chiar şi Bursa de la Bucureşti, întrucât după cum spune pentru ZF Iulian Stanciu, CEO şi acţionar, compania ar beneficia de notoritatea din piaţa din România.

„Eu mi-aş dori ca dacă vom decide să ne listăm, să luăm în calcul şi Bursa de la Bucureşti. Am beneficia aici de notorietatea eMAG în piaţa din România, iar Bursa ar beneficia probabil de «clienţii» noi atraşi de potenţialul mare de creştere al eMAG pe termen mediu şi lung“, spune Iulian Stanciu, CEO şi acţionar minoritar al eMAG, pentru ZF. Potrivit celor mai recente estimări ale Naspers, acţionarul majoritar al companiei, eMAG este evaluată la circa 1 miliard de dolari, fiind astfel un unicorn. Retailerul eMAG, deţinut indirect de sud-africanii de la Naspers, a înregistrat venituri de 5 miliarde lei în 2019, adică peste 1 miliard de euro. Stanciu spune că valoarea la care a atras capital a depăşit pragul necesar pentru a deveni „unicorn“ încă de acum doi ani, iar listarea ar certifica public această valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO