Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk deschide şampania: Tesla atinge o capitalizare de piaţă de peste 80 de miliarde de dolari şi valorează de două ori mai mult ca Ford

Elon Musk deschide şampania: Tesla atinge o capitalizare...

Autor: Iulian Tenchiu

12.01.2020, 22:03 1844

Acţiunile gigantului auto Tesla au crescut 1,9% luni, acţiunile ajungând să se tranzacţioneze pentru 451,54 de dolari, ceea ce a adus capitalizarea de piaţă a companiei la 81,4 miliarde dolari. Această evoluţie s-a realizat pe fondul investiorilor care şi-au recăpătat încrederea în compania lui Elon Musk, scrie Financial Times.

Datorită acestei majorări a acţiunilor, care s-a tradus în majorarea capitalizării de piaţă pentru Tesla, acum compania aproape depăşeşte capitalizarea de piaţă combinată a General Motors şi Ford.

Faţă de Ford, Tesla are o capitalizare de piaţă dublă, în ciuda istoriei de peste 116 ani în industria auto.

În 2019, Tesla s-a confruntat cu o încredere scăzută din parte investitorilor şi analiştilor, din cauza faptului că a redus un număr important de locuri de muncă şi a livrat mai puţine autoturisme decât era planificat pentru T1/2019.

Cu toate acestea, profitul net raportat de companie în T3/2019, dar şi faptul că a livrat 367.500 de autoturisme în aceeaşi perioadă, atingând obiectivul anual de livrare înainte de termen, a atras atenţia şi încrederea investitorilor.

Alt element care i-a adus înapoi pe investitori, a fost perespectiva de creştere generată de noua fabrică din China, care a început deja să producă autoturisme.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO