Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk dă lovitura: Acţiunile Tesla cresc cu 8% şi sparg pragul de 500 de dolari, la doar o săptămână după ce a ajuns cea mai valoroasă companie auto din SUA

Elon Musk dă lovitura: Acţiunile Tesla cresc cu 8% şi...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2020, 19:51 1132

Acţiunile Tesla cresc cu 8% pe Nasdaq, luni, iar preţul de tranzacţionare a spart bariera de 500 de dolari per acţiune, la doar o săptămână după ce comania fondată de Elon Musk a devenit cel mai valoros producător auto din SUA. 

Astfel, la doar o săptămână după ce a atins pragul de 80 miliarde dolari pe bursă, acţiunile companiei au trecut pragul psihologic de 500 de dolari, ceea ce generează o capitalizare de aproape 93 miliarde dolari, luni la ora 19.45 (n.r: ora României).

Evoluţia preţului acţiunilor Tesla a fost încurajată de un analist de pe Wall Street care şi-a îmbunătăţit aşteptările cu privire la compania fondată de Elon Musk.

Colin Rusch, analist în cadrul Oppenheimer, a majorat predicţia de preţ pentru acţiunile Tesla pe următoarele 12-18 luni la 612 dolari per acţiune, în comparaţie cu o estimare anterioară de 385 dolari per acţiune, susţinând că Tesla „a atins un nivel critic suficient pentru a susţine un cashflow sustenabil”, potrivit FT. 

El a mai adăugat că grupul din California şi-a construit un avantaj prin tehnologia de baterii şi prin entuziasmul consumatorilor, ceea ce poate impulsiona acţiunile pe bursă şi poate perturba piaţa.

„Credem că toleranţa la risc a companiei, abilitatea de a implementa lecţii în urma erorilor din trecut, şi o ambiţie mai mare decât a competitorilor sunt elemente ce încep să se facă resimţite şi să prezinte un risc existenţial la adresa companiilor de transport care nu pot ţine pasul cu inovaţia”, scrie Rusch. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO