Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica investeşte 2,6 mil. euro anul acesta în cercetare

Electromagnetica investeşte 2,6 mil. euro anul acesta...

Autor: Adrian Cojocar

09.04.2013, 00:07 427

Electromagnetica Bucureşti (ELMA), un business de 100 milioane de euro, controlat de salariaţi, cu operaţiuni în producţia de echipamente energetice şi în tradingul de energie, şi-a propus să investească în acest an în cercetare-dezvoltare circa 11,5 milioane de lei (circa 2,6 mil. euro), în special în vederea dezvoltării tehnologiei corpurilor de iluminat cu LED.

Acesta este unul dintre cele mai mari bugete alocate de o companie românească pentru cercetare.

„Noi trăim exclusiv din produsele proprii pe care le realizăm, nu am apelat la licenţe şi asta din totdeauna, nu de azi sau de mâine. Fie că vorbim de contoare electronice pentru măsurare, sisteme de telegestiune a consumului de energie, sisteme de iluminat cu LED, matriţe pentru injecţii de mase plastice, toate sunt produse marca Electro­magnetica. Avem un colectiv de circa 60 de oameni implicaţi în cercetare şi dezvoltare“, spune Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica.

România este una dintre ţările deficitare la capitolul investiţii în cercetare-dezvoltare, acest lucru putându-se observa şi prin bugetele mici alocate în acest scop de marile companii de pe plan local.

De exemplu, Petrom, cea mai mare companie din România, nu a cheltuit niciun leu pentru cercetare în 2011. Anul acesta jumătate din cheltuielile de cercetare sunt deductibile fiscal, faţă de 20% în 2012.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO