Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica Bucureşti numeşte noi administratori pentru un mandat de patru ani şi stabileşte indemnizaţia acestora la 3.135 lei brut pe lună

Electromagnetica Bucureşti numeşte noi administratori...

Autor: Tibi Oprea

23.09.2019, 00:00 371

Acţionarii Electromagnetica Bucureşti (ELMA), producător de echipamente electrice şi energie, au ales în cadrul adunării generale ordinare a acţionarilor din 19 septembrie noua componenţă a consiliului de administraţie, pentru un mandate de patru ani, începând cu 18 octombrie 2019, potrivit unui raport la bursă.

Astfel, consiliul de administraţie va fi format până pe 18 octombrie 2023 din Eugen Scheuşan, Octavian Macovei, Traian Stancu, Ioan Stancu, Cristina-Ioana-Rodica Hodea, Elena Sichigea şi Elena Caliţoiu.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobată indemnizaţia acestora la nivelul stabilit de AGOA din aprilie 2019, respectiv 3.135 lei brut pe lună, precum şi limita răspunderii profesionale a administratorilor la nivelul a 5 mil. euro, respectiv extinderea poliţei în curs de la 2,45 mil. euro (asigurător Groupama Asigurări) la 5 mil. euro (extensie poliţă prin asigurător Tempo Underwritig Marea Britanie).

Data de înregistrare este 8 octombrie 2019. De la începutul anului, acţiunile ELMA se tranzacţionează în scădere cu 2,88% pe fondul unui rulaj de 2,9 mil. lei, emitentul ajungând la 91,2 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un plus de 26,7% în această perioadă. Compania este deţinută în proporţie de 29,6% de către Asociaţia PAS Electromagnetica Bucureşti şi în proporţie de 26,1% de către SIF Oltenia (SIF5). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO