Burse - Fonduri mutuale

Electroargeş a ajuns la afaceri de 29 mil. euro cu aspiratoare şi incubatoare de ouă

Autor: Andrei Chirileasa

14.02.2012, 19:17 493

Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), una dintre companiile româneşti de tradiţie din sectorul echipamentelor electrocasnice, a reuşit să-şi majoreze şi în 2010 cifra de afaceri, cu 21%, până la un nivel record de 123,3 mil. lei (29 mil. euro). În 2010, afacerile Electroargeş au crescut cu 38%.

Profitul net a scăzut însă anul trecut cu 4%, la 7,27 mil. lei (1,71 mil. euro), după ce în 2010 crescuse de 2,8 ori. Scăderea profitului a fost explicată de companie prin "cheltuielile de reorganizare a sectorului productiv pentru susţinerea creşterii cifrei de afaceri şi a punerii în fabricaţie a noi produse", potrivit raportului preliminar transmis bursei.

Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de vânzările mai mari de aspiratoare către grupul german Kaercher, principalul client al companiei, dar şi de creşterea exporturilor de incubatoare de ouă către Moldova, Italia, Libia şi Spania, potrivit aceluiaşi raport.

Electroargeş a fost preluată în 2010 de omul de afaceri Cătălin Chelu din Galaţi, însă acesta a realizat mai multe tranzacţii anul trecut prin care a mutat pachete de acţiuni între diferite firme, astfel încât nu se mai ştie public cât deţine din companie.

Ultimele raportări disponibile arată că firma Bran Oil, reprezentată de Viorel Branea, deţine 25,8% din acţiunile Electroargeş, iar firmele lui Chelu au 23,8%. Bran Oil a cumpărat acţiunile tot de la Chelu. Principalul acţionar minoritar al Electroargeş este Tudor Dumitru, a cărui participaţie s-a redus însă sub 10% în urma unor majorări de capital derulate de companie.

Compania este evaluată în prezent la 18,84 mil. lei (4,35 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO