Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Electrica vrea să-şi remunereze investitorii cu dividende cu un randament de 7,2%, adică să împartă cu acţionarii 100% din profitul de distribuit din 2019

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, vrea să-şi remunereze investitorii cu dividende cu un randament de 7,2% din rezultatul înregistrat anul trecut, adică să împartă cu aceştia 100% din profitul net individual după repartizarea la rezerva legală, potrivit unui convocator publicat vineri seară la bursă.

Asftel Electrica, companie de 3,4 miliarde de lei, convoacă acţionarii, printre care Ministerul Energiei (48,8%), dar şi fonduri de pensii private Pilon II, pentru a aproba un dividend brut pe acţiune de 0,7248 lei.

​“După cum ştim cu toţii deja, anul 2019 a fost unul foarte dificil, plin de provocări pentru industria energetică şi nu numai. 2019 a marcat şi începutul unei noi perioade de reglementare, care a adus schimbări importante. Modificările semnificative ale cadrului legislativ şi de reglementare au avut efecte vizibile asupra afacerii, iar costurile cu achiziţia de energie electrică au crescut cu aproximativ 25%. Cu toate acestea, printr-un efort remarcabil de echipă, Grupul Electrica a obţinut un profit net consolidat mai mare cu peste 71% comparativ cu suma bugetată pentru 2019", spune Corina Popescu, CEO al Electrica.  

Profitul net individual realizat asigură un dividend stabil pe acţiune şi un randament atractiv al dividendului, de peste 7%, in linie cu nivelul cu care i-am obişnuit pe acţionarii noştri, adaug` CEO-ul.

"La finalul anului trecut, am lansat Strategia Grupului Electrica pentru perioada 2019-2023, care este deja în faza de implementare şi care potenţează beneficiile obţinute prin procesele de transformare derulate până la acest moment şi abordează oportunităţile în vederea pregătirii Grupului pentru o evoluţie sustenabilă. Suntem convinşi că implementarea strategiei ne asigură perspective solide de dezvoltare a companiei.

Mizăm în continuare pe creşterea eficienţei operaţionale şi pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care le oferim, în baza unor investiţii susţinute şi a unor programe ambiţioase de optimizare a activităţilor şi a costurilor".

AGA urmează să aibă loc pe 29 aprilie 2020.

Valoarea totală brută a dividendelor este de 246,1 milioane lei, corespunzător unui procent de 100% din profitul net individual după repartizarea la rezerva legală, stabilită pe baza situaţiilor financiare individuale auditate ale Electrica pentru anul 2019.

“Aprobarea propunerii Consiliului de Administraţie al Electrica privind repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2019, aprobarea valorii totale a dividendelor brute în sumă de 246.108.017 RON, a valorii dividendului brut pe acţiune în valoare de 0,7248 RON si a datei plăţii dividendelor - data de 26 iunie 2020, aşa cum sunt acestea prevăzute în nota prezentată acţionarilor”, este convocatorul publicat vineri seară la bursă.

În anul 2019, Electrica a obţinut un profit net individual de 258 milioane lei, în creştere cu 31,9% faţă de valoarea bugetată pentru 2019, respectiv cu 13,5% mai mic comparativ cu nivelul anului 2018, în baza situaţiilor financiare individuale auditate

“Stabilirea datei de 9 iunie 2020 ca dată de înregistrare, dată la care va avea loc identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele AGOA Electrica, inclusiv dreptul de a beneficia de dividende, în conformitate cu art. 86 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.