Burse - Fonduri mutuale

Electrica va repeta greu profitul istoric din 2015, după ce ANRE îi va „corecta“ tarifele

Electrica va repeta greu profitul istoric din 2015, după...

Autor: Radu Bostan

03.12.2015, 00:06 1407
Veniturile din distribuţia de energie ale grupului Electrica (simbol bursier EL) vor scă­dea cu până la 20% anul viitor, potrivit calcu­lelor ZF, în condiţiile în care autoritatea de reglementare va reduce drastic tarifele de distribuţie pentru a „corecta“ încasările nejustificate ale operatorilor.
 
„Corecţia“ tarifelor ar putea fi com­pen­sată doar parţial de creşterea volumului de energie distribuit, pe fondul consumului mai mare de electricitate, şi de alte eventuale măsuri de reducere a cheltuielilor cu consumul pro­priu sau cu personalul. Analiştii nu se aş­teaptă însă ca Electrica să poată repeta recor­dul de anul acesta, când profitul net a crescut cu 27% în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 427 milioane de lei.
 
„Provocarea pentru Electrica în 2016 este să conserve profitabilitatea din 2015, ceea ce pare destul de greu de realizat“, spune Mihai Căruntu, analist pe piaţa de capital la BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO