Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Electrica propune acţionarilor dividende cu un randament de 7,2% din profitul înregistrat în anul 2019

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, vrea să-şi remunereze investitorii cu dividende cu un randament de 7,2% din rezultatul înregistrat anul trecut, adică să împartă cu aceştia 100% din profitul net individual după repartizarea la rezerva legală, potrivit convocatorului pentru 29 aprilie 2020. Astfel Electrica, companie de 3,4 miliarde de lei, convoacă acţionarii, printre care Ministerul Energiei (48,8%), dar şi fonduri de pensii private Pilon II, pentru a aproba un dividend brut pe acţiune de 0,7248 lei. 

„Modificările semnificative ale cadrului legislativ şi de reglementare au avut efecte vizibile asupra afacerii, iar costurile cu achiziţia de energie electrică au crescut cu aproximativ 25%”, spune Corina Popescu, CEO Electrica. Valoarea totală brută a dividendelor este de 246,1 milioane lei, corespunzător unui procent de 100% din profitul net individual după repartizarea la rezerva legală, stabilită pe baza situaţiilor financiare individuale auditate ale Electrica pentru anul 2019. În anul 2019, Electrica a obţinut un profit net individual de 258 milioane lei, în creştere cu 31,9% faţă de valoarea bugetată pentru 2019, respectiv cu 13,5% mai mic comparativ cu nivelul anului 2018, în baza situaţiilor financiare individuale auditate. Data de înregistrare propusă acţionarilor este 9 iunie 2020, iar 26 iunie 2020 – data plăţii. 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.