Burse - Fonduri mutuale

Electrica iese din indicele principal al pieţelor de frontieră MSCI şi intră în MSCI FM Small Caps. Pe de altă parte, acţiunile Digi sunt eliminate din MSCI FM Small Caps

Electrica iese din indicele principal al pieţelor de...

Autor: Liviu Popescu

03.06.2021, 10:00 1320

Orice schimbare în structura indicelui MSCI Frontier Markets este atent urmărită de administratorii internaţionali de fonduri de investiţii, care îşi aliniază portofoliile pe baza acţiunilor din indice.

Acţiunile Electrica, furnizor şi distribuitor de energie electrică al cărui cel mai mare acţionar este statul român prin Ministerul Energiei (48,8%), au fost retrogradate în structura indicelui urmărit de cei mai mari investitori din lume în urma celei mai recente reevaluări a pieţelor de frontieră.

Astfel, MSCI – cel mai mare furnizor de indici la nivel mondial şi sub criteriile căruia bursa de la Bucureşti este catalogată ca fiind piaţă de frontieră – a decis să elimine acţiunile Electrica din structura indicelui principal al pieţelor de frontieră – MSCI Frontier Markets şi să le transfere în indicele MSCI Frontier Markets Small Caps, adică cel al companiilor de talie mică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO