Burse - Fonduri mutuale

Electrica convoacă acţionarii pe 22 septembrie pentru a alege un nou consiliu de administraţie

Electrica convoacă acţionarii pe 22 septembrie pentru a...

Autor: Roxana Pricop

05.08.2014, 12:05 698

Grupul de distribuţie Electrica (EL), listat la bursă din 4 iulie în urma unei oferte publice de acţiuni de 1,9 miliarde de lei, a convocat acţionarii în Adunare Generală pe 22 septembrie pentru a alege un nou Consiliu de administraţie.

Schimbarea administratorilor are loc în condiţiile în care compania s-a listat la bursă şi are o structură complet nouă a acţionariatului care nu este acum reflectată în structura de conducere. Mai exact, statul şi-a redus deţinerea de la 100% la 48,7% din capital, BERD deţine 8,65% din acţiuni, printre acţionarii cu pachete semnificative numărându-se fondurile de pensii private. Este de aşteptat ca noii acţionari să aibă câte un loc în noul CA.

În plus, compania s-a angajat în prospectul de listare că va implementa un plan de acţiune de guvernanţă corporativă în termen de şase luni de la admiterea tranzacţionare a acţiunilor societăţii.

În prezent, CA-ul Electrica este format din cinci membri: Ioan Roşca, director general şi administrator neexecutiv, Marius Eugen Untescu, preşedinte de CA, Niculae Pleşa, Constantin Dinescu şi Rareş Ion Popescu – administratori neexecutivi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO