Burse - Fonduri mutuale

Efervescenţă pe bursele americane de acţiuni: giganţi ca Lyft, Uber şi Pinterest urmează să-şi lanseze IPO în viitorul apropiat

Business internaţional

 Efervescenţă pe bursele americane de acţiuni:...

Autor: Catalina Apostoiu

26.03.2019, 00:04 340

Succesul listării recente a Levi Strauss este semn al apetitului crescut al investitorilor pentru alte listări plănuite în acest an. Giganţi ca Pinterest, Lyft şi Uber urmează să-şi lanseze IPO pe bursa newyorkeză sau pe NASDAQ.

Levi Strauss va avea o valoare de aproximativ 6,5 miliarde de dolari când compania va reveni pe piaţa de acţiuni după o absenţă de 34 de ani. Pinterest este ultima dintr-o serie de companii tech care şi-au anunţat intenţia de a se lista în SUA. Pinterest intenţionează să-şi listeze acţiunile în aprilie. Compania din San Francisco ar putea atrage aproximativ 1,5 miliarde de dolari în cadrul unei IPO care ar putea plasa valoarea companiei la 12 miliarde de dolari sau mai mult, potrivit Bloomberg. Compania se va lista pe bursa newyorkeză.

Compania de ride-haling Lyft ar urma să lanseze cea mai mare listare din sectorul tech american din ultimii doi ani, în condiţiile în care aceasta încearcă să atragă până la 2,1 miliarde de dolari la o valorizare de aproape 23 miliarde de dolari, scrie Financial Times. Acţiunile companiei urmează a fi tranzacţionate pe bursa NASDAQ către sfârşitul acestei luni.

Oferta publică iniţială Lyft va fi urmat de o listare publică a rivalului mai mare al companiei, Uber, chiar luna viitoare, listare ce ar putea aduce o valorizare de piaţă de peste 100 miliarde de dolari.

Spre deosebire de Lyft, gigantul de ride-hailing Uber se va lista pe bursa din New York într-unul dintre cele mai aşteptate debuturi pe bursă din acest an. Bursa newyorkeză a atras unele dintre cele mai mari oferte publice iniţiale la nivel mondial, incluzând IPO Alibaba şi General Motors.

Pe NASDAQ sunt tranzacţionate acţiunile companiilor tech Google, Apple şi Facebook.

Alte companii tech sau bazate pe aplicaţii care analizează o posibilă listare în acest an includ compania de food delivery Postmates şi Slack Technologies.

catalina.apostoiu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO