Burse - Fonduri mutuale

După ce a deschis pe plus, bursa de la Bucureşti se scufundă din nou din cauza pieţelor europene

După ce a deschis pe plus, bursa de la Bucureşti se scufundă din nou din cauza pieţelor europene
13.09.2011, 12:16 491

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de tranzacţionare cu creşteri de 1%, însă imediat ce pieţele europene au luat-o din nou în jos, principalele acţiuni au pierdut avansul luat în prima jumătate de oră trecând pe minus.

Indicele BET scădea cu 1,3%, la ora 11:55, şi se apropia de minimul atins pe 9 august. Principala influenţă negativă vine din scăderea cu peste 2% a acţiunilor BRD şi Banca Transilvania (TLV), în condiţiile în care pentru a doua zi consecutiv băncile europene, în special cele franceze, înregistrează scăderi puternice. SocGen, acţionarul majoritar al BRD, pierdea 6%, în timp ce BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză scădea cu aproape 10%.

Scăderi de peste 2% înregistrau şi unele dintre SIF-uri, în condiţiile în care acestea deţin pachete importante de acţiuni la BRD şi la BCR, cea mai mare bancă locală.

Şi acţiunile Petrom (SNP), pierdeau peste 1,2%, în timp ce Fondul Proprietatea (FP) stagna la nivelul de 0,438 lei/acţiune din şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO