Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă: Sectorul de energie de la Bursă are în aceste zile o atractivitate ridicată

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Indicele energetic BET-NG a înregistrat joi o creştere de 3,6%, cel puţin dublă faţă de dinamica celorlalţi indici, iar în şedinţa precedentă a avut cea mai mică scădere.

Dumitru Chisăliţă, analist pe piaţa de energie şi preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, care îşi propune co­lectarea de informaţii, analize, disemi­narea şi producerea de know how către participanţii la piaţă, spune că sectorul energetic de la Bursa românească prezintă o atractivitate ridicată pentru investitori în aceste zile tulburi determinate de criza coronavirusului.

„Cred că ceea ce în momentul de faţă funcţionează nu perfect, dar într-un mod normal din punct de vedere al activităţii, o reprezintă companiile din energie. Necesitatea de a furniza în continuare utilităţi, atât munici­palităţilor, populaţiei, cât şi societăţilor comerciale care nu şi-au oprit activitatea, a făcut ca acest sector să fie unul dintre cele mai puţine afectate din perspectiva activităţii propriu-zise. Cred că investitorii au înţeles acest lucru, au revenit şi au început să reinvestească încredere. Li s-a redeschis apetitul pentru aceste companii. Trebuie să avem în vedere că în momentul de faţă, când ne confruntăm cu un blocaj în multe domenii, inclusiv în privinţa mobilităţii cetăţenilor, sectorul ener­getic, fie că vorbim de energie electrică, gaz, termoficare, îşi urmează cursul normal. De fapt, dacă ne uităm pe trendurile de consum de anul trecut, versus anul acesta, o să vedem că deşi ne confruntăm cu uşoare creşteri nu putem să vorbim, deocamdată cel puţin, de scăderi deosebite. Cred că aceste ele­mente în momentul în care au fost ana­lizate de cei interesaţi au redeterminat această orientare către companiile din sectorul energetic”, spune Chisăliţă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.