Burse - Fonduri mutuale

Dublarea caracterelor disponibile pentru mesajele Twitter ar putea înseamna o repornire a acţiunilor companiei

Dublarea caracterelor disponibile pentru mesajele Twitter...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2017, 00:02 132
Acţiunile platformei de socializare Twitter, listate la bursa din New York, se află pe o pantă descendentă de la începutul anului ca urmare a stagnării numărului de utilizatori şi a veniturilor mai mici din publicitate.

Twitter încearcă să stimuleze creşterea utilizatorilor, iar investitorii se întreabă dacă gigantul din San Francisco poate găsi o cale de creştere pe termen lung, potrivit Bloomberg.

Compania a raportat 328 milioane de utilizatori activi în al doilea trimestru, asemănător cu cel din perioada anterioară.

Ce înseamnă însă pentru acţiunile Twitter dublarea numărului de caractere pe care utilizatorul le poate scrie la 280? Analiştii spun că schimbarea va aduce un dinamism pentru compania de social media. „Metoda 140 de caractere a fost implementată când aveam telefoane cu ecrane mici şi cu clapetă, de atunci display-urile au devenit mult mai mari“, spune Richard Greenfield, analist la compania BTIG, citat de Bloomberg.

„Fiind capabilă să spună o poveste mai detaliată o face mai accesibilă pentru o gamă mai largă de oameni“. Twitter a implementat schimbări de produse în ultimii ani pentru a face platforma mai uşor de utilizat şi s-a gândit să elimine de tot spaţiul maxim de 140 de caractere, ba chiar să majoreze limita la 10.000 de caractere. O platformă populară printre jurnalişti, sportivi şi politicieni, Twitter are dificultăţi de extindere la un public general, scrie Bloomberg. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO