Burse - Fonduri mutuale

Drepturile Teraplast isi fac azi debutul pe Bursa

05.05.2008, 17:50 26

Drepturile de alocare aferente ofertei de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a producatorului de componente pentru constructii Teraplast Bistrita (TRP) vor putea fi tranzactionate incepand de astazi.
Producatorul de profile si tevi din PVC Teraplast a derulat in aprilie o oferta publica initiala in vederea listarii la Bursa prin intermediul careia a strans circa 13 milioane de euro (51 de milioane de lei) de la investitori. Oferta a fost suprasubscrisa cu 4%, investitorii solicitand actiuni in valoare totala de 56,03 milioane de lei. Pretul de oferta a fost de 1 leu pe actiune, Intermediarul ofertei fiind Raiffeisen Capital & Investment. Compania a oferit 49,6 milioane de actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al Teraplast inainte de majorarea de capital.
Teraplast a realizat in 2007 un profit net de 16 milioane de lei, cu circa 80% mai mare fata de nivelul inregistrat in 2006, de 9,2 milioane de lei, in vreme ce vanzarile totale consolidate au crescut cu 40%, pana la un nivel de 219 milioane de lei, conform raportului intocmit de auditorul independent Deloitte.
Cea mai mare parte a veniturilor companiei de anul trecut a fost realizata din vanzarea din productie proprie, in special din vanzarea tevilor de PVC, care a adus un venit de 38 de milioane de lei.
Pentru anul 2008, grupul Teraplast isi propune o crestere cu 68% a profitului net consolidat, pana la aproximativ 27 de milioane de lei.
Principala companie a grupului, Teraplast, si-a bugetat un profit de 22 de milioane de lei, in timp ce subsidiarele Plastsistem si Politub estimeaza castiguri de 4,6 milioane de lei, respectiv 3,5 mil. lei.
Analistii a cinci case de brokeraj de pe piata estimeaza pentru actiunile Teraplast un pret tinta mediu de 1,46 lei/actiune, cu 46% peste nivelul de 1 leu/actiune din oferta.
Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania cu o cota de piata de 36% pe segmentul de tevi din PVC si de peste 30% pe segmentul tubulaturii din polipropilena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO