Burse - Fonduri mutuale

Dragoş Roşca, CEO Delta Asset Management: Unele companii listate au multipli de evaluare semnificativ sub cei care la care se fac exituri de către acţionari strategici sau private equity

Dragoş Roşca, CEO Delta AM:

Per ansamblu este şi o chestiune dacă găseşti ruta corectă, investitorii dispuşi să plătească un preţ într-adevăr foarte mare pe bursa românească şi atunci să alegi bursa în varianta în care ai mai avea şi alte alternative, precum private equity. Dar bursa oferă posibilitatea antreprenorilor de a veni şi căuta capital în condiţii mai puţin restrictive.

Dragoş Roşca, CEO Delta AM: Per ansamblu este şi o chestiune dacă găseşti ruta corectă, investitorii dispuşi să plătească un preţ într-adevăr foarte mare pe bursa românească şi atunci să alegi bursa în varianta în care ai mai avea şi alte alternative, precum private equity. Dar bursa oferă posibilitatea antreprenorilor de a veni şi căuta capital în condiţii mai puţin restrictive.

Autor: Liviu Popescu

25.09.2020, 16:35 360

Dragoş Roşca, CEO al Delta Asset Management şi preşedinte al Romanian Business Leaders (RBL), consideră că Bursa de la Bucureşti nu a valorizat suficient companiile listate întrucât sunt companii extrem de valoroase listate şi ai căror multipli de evaluare sunt semnificativ sub cei la care se fac exituri de către acţionari strategici sau private equity.

„În mod normal un fond de private equity când iese dintr-o companie se uită spre un exit de 7-8 uneori 15 ori EBITDA. Ori la Bursa de la Bucureşti sunt foarte puţine companii care se tranzacţionează la astfel de multipli. În general găsim companii foarte valoroase care se tranzacţionează la 6-7-9 ori dar nu EBITDA ci earnings, ceea ce în­seamnă că în termeni de EBITDA trebuie să mai punem încă un multiplu peste. Deci Bursa de la Bucureşti cre­dem că ar trebui să atragă mai mulţi bani tocmai pentru a valoriza mai bine acti­vele deja existente şi pentru a fi atrac­tivă“, spune el la Summitul Aso­ciaţiei Administratorilor de Fonduri - ediţia 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO