Burse - Fonduri mutuale

Drăgoi a primit validarea ASF pentru a conduce SIF Banat-Crişana

Drăgoi a primit validarea ASF pentru a conduce SIF...

Autor: Roxana Pricop

21.08.2015, 00:03 231
Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a avizat modificarea com­ponenţei conducerii SIF Banat-Cri­şana (SF1) prin numirea lui Bogdan Drăgoi şi a lui Octavian Avrămoiu în funcţiile de director.

Bogdan Drăgoi, ales administrator la SIF1 de acţionari în AGA din martie, a fost numit preşedinte şi director ge­neral de Consiliul de Administraţie în luna iulie. Avrămoiu a preluat funcţia vi­ce­preşedinte şi director general adjunct.

Bogdan Drăgoi este fiul omului de afaceri Dan Drăgoi. El a fost ministru al finanţelor şi consilier prezidenţial în tim­pul mandatului lui Traian Băsescu. Octavian Avrămoiu a fost şeful său de ca­binet în timpul mandatului de mi­nistru.

Cei doi deţin funcţiile ocupate până anul trecut de Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, anchetaţi de DIICOT pentru prejudicii aduse SIF-ului.

Instalarea unei noi conduceri a coin­cis şi cu reluarea plăţii de dividende către acţionari după doi ani consecutivi de pauză.

SIF1 a plătit în acest an un di­vi­dend brut de 0,1 lei/acţiune din pro­fi­tul raportat anul trecut. Dividendele plă­tite către acţionari reprezintă 40% din profitul net de 134 mil. lei raportat în 2014.

SIF Banat-CriŞana (SIF1) a de­venit cea mai mare dintre SIF-uri cu acti­ve nete în gestiune de 1,828 mld. lei (415 mil. euro), prag nemaiatins din februarie 2008.

Creşterea cu 14% a activelor SIF1 în acest an a fost alimentată de aprecierea puternică înregistrată de acţiunile Erste Bank, Banca Transilvania şi BRD, titluri ce deţin o pondere cumulată de peste 42% în averea societăţii, dar şi de faptul că SIF-ul nu a mai vândut la fel de mult din portofoliu ca în anii trecuţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO