Burse - Fonduri mutuale

Două SIF-uri, la mare căutare luni la bursă. Două tranzacţii speciale cu acţiuni ale SIF2 şi SIF5, de 30 de milioane de lei ambele, au dat culoare bursei

Două SIF-uri, la mare căutare luni la bursă. Două...

Autor: Tibi Oprea

10.12.2018, 15:59 504

Două pachete de acţiuni ale SIF2 şi SIF5 au fost tranzacţionate luni la bursa de la Bucureşti pe piaţa DEALS, ambele în valoare de 30 de milioane de lei, fiind tranzacţionat 1,5% din capitalul social al SIF2 şi 1% din SIF5, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB.

SIF Moldova, fond închis cu investiţii preponderent în acţiuni cu o capitalizare de 1,2 miliarde de lei, înregistrează luni la ora 14:54 o singură tranzacţie în piaţa DEALS, cu un volum de 15 milioane de acţiuni la preţul de 1,2 lei pe acţiune, în scădere cu 0,48% cât se tranzacţionează pe piaţa REGS. Valoarea tranzacţiei este de 18,7 milioane de lei.

Din capitalul social al SIF Oltenia, societate de investiţii financiare de tip închis cu o capitalizare de 1,2 miliarde de lei, a fost tranzacţionat un volum de 5,98 de milioane de acţiuni printr-o singură tranzacţie. Faţă de valoarea cu care se tranzacţionează acţiunile pe piaţa REGS, scăderea este tot de 0,48%, preţul pe acţiune fiind de 2 lei. Valoarea tranzacţiei însumează 12,4 milioane de lei.

Spre comparaţie, indicele BET se tranzacţiona la ora redactării acestei ştiri în scădere cu 0,49%, la o valoare de 8.642 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO