Burse - Fonduri mutuale

Distribuţiile de dividende pe 2019 se încheie astăzi: marile companii listate şi-au remunerat investitorii cu 7 mld. lei, din care 30% au mers la stat

Distribuţiile de dividende pe 2019 se încheie astăzi:...

Autor: Liviu Popescu

25.10.2019, 07:40 1112

♦ Suma este în scădere cu 6% faţă de 2018 ♦ Romgaz, cel mai darnic emitent cu investitorii ♦ Compania de stat a distribuit dividende de 1,6 mld. lei.

Pe 25 octombrie, odată cu repartizarea dividendelor către investitorii compa­niei Sphera Group (KFC, Pizza Hut, Taco Bell), se încheie distribuţiile pe 2019 ale unor cote din profiturile celor mai mari companii listate la bursa de la Bucureşti, arată datele agregate de ZF.

Anul acesta, companiile ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET şi care au propus, iar ulterior au distribuit dividende pe baza voturilor de la acţionari şi-au remunerat investitorii cu aproape 7 miliarde de lei (1,5 mld. euro), în scădere cu 6% faţă de 2018, arată calculele realizate de ZF. Declinul a fost determinat în principal de scăderea rezultatelor în cazul unor companii de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO