Burse - Fonduri mutuale

Disputa pe terenuri la firma lui Stefan Vuza, Somes Dej

10.02.2010, 23:05 195

Compania MFC Commodities GmbH din Viena, care detine circa 9,79%din capitalul social al producatorului de hartie Somes Dej (SMS),detinut de Stefan Vuza, a trimis catre Tribunalul Cluj-Napoca onotificare prin care cere anularea hotararii Adunarii GeneraleExtraordinare a actionarilor Somes SA din data de 7 decembrie 2009,privind vanzarea unor terenuri din incinta societatii din Dej catrecompania A6 Impex, o alta societate din cadrul grupului controlatade Vuza.

Vanzarea terenurilor este contestata si de SIF Banat-Crisana,care este principalul actionar minoritar al producatorului dehartie, cu o participatie de 13,1% din actiuni.

Producatorul de energie electrica A6 Impex din Dej si Somes Dej(SMS) si-au anuntat recent intentia de a finaliza in vara acestuian o investitie de aproximativ 16 mil. euro intr-o unitate ce vaproduce energie electrica din surse regenerabile. Unitatea ar urmasa functioneze in spatiile preluate de A6 Impex de la Somes SA,odata cu inchiderea sectorului unde compania producea celuloza.

"Decizia de a vinde terenurile din incinta companiei Somes, cese presupune ca sunt destinate constructiei unei unitati deproductie a energiei electrice, a fost contestata atat de MFCCommodities GmbH, cat si de SIF Banat-Crisana, ambii actionariminoritari ai Somes SA.

Aceste terenuri sunt situate in mijlocul combinatului Somes dinDej, vanzarea lor facand dificila o viitoare tranzactie cu alteterenuri nefolosite", a declarat Martin Müller-Romheld,reprezentantul companiei MFC Commodities GmbH, unul dintreactionarii minoritari ai Somes SA.

Conducerea A6 Impex spune ca societatea are terenurile ei pecare functioneaza de ceva timp, iar terenurile aflate in discutienu afecteaza cu nimic finalizarea investitiei in vara a unitatii deproductie a energiei electrice.

"Spatiile in care functionam au fost preluate de la societateaSomes, iar terenurile aflate in discutie nu afecteaza cu nimicactivitatea noastra, ele urmand sa se adauge patrimoniului existental A6 Impex. Asteptam sa vedem care va fi decizia instantei", adeclarat pentru ZF Transilvania Stefan Sas, director general incadrul companiei A6 Impex.

Actionarii A6 Impex sunt firmele Iasitex cu 92% din titluri siSomes SA cu 8% din actiuni, compania facand parte din grupulServiciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceriStefan Vuza.

La randul ei, compania Somes SA este controlata in proportie de62,60% de firma A1 Impex SRL, SIF Banat-Crisana detine circa 13,11%din titluri, MFC Commodities GmbH are o participatie de 9,79%,restul de 14,48% din titluri aflandu-se in posesia altoractionari.

Titlurile Somes Dej sunt tranzactionate pe Bursa la categorianelistate si sunt foarte putin lichide. Ultima tranzactie cu acestetitluri s-a derulat in luna octombrie a anului trecut la un pret de2,35 lei, nivel la care capitalizarea companiei este de 7,1milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO