Burse - Fonduri mutuale

Directorul general al Bursei: De ce ar veni o companie privată la Bursă într-un astfel de moment - VIDEO

22.08.2011, 21:13 634

Valentin Ionescu (39 de ani), directorul general al Bursei, consideră este un moment bun pentru venirea companiilor private pe bursă. "Bursa este destul de solidă şi ca entitate. Bursa a avut un profit operaţional foarte bun".

Dar ce se întâmplă cu căderea din ultima perioadă?

Sunt companii care stau mult mai bine decât acum un an sau doi, inclusiv BVB ca companie listată. Dacă sentimentul negativ ar ţine pe termen lung ar fi o problemă, dar interesul bursei este ca volumul tranzacţiilor să fie cât mai mare

Ionescu, care înainte de a fi directorul general al Bursei a fost timp de 15 ani broker, a trăit pe viu toate crizele care au avut loc în toţi aceşti ani.

Ce le poate spune investitorilor?

"Să nu reacţioneze emoţional", a menţionat el.

El spune că piaţa este afectată şi de ştirile negative care vin de peste tot, investitorii reacţionând la ele. "Numai la ştiri negative vin televiziunile la bursă... Când aveam ştiri pozitive, nimeni nu prea venea acolo".

Când era de partea cealaltă a baricadei, ca broker, Ionescu critica bursa că nu aduce noi companii, nici de la stat, nici de la privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO