Burse - Fonduri mutuale

Dintr-o dată, ASF îi cere lui Templeton să facă investiţii, nu lichidări la Fondul Proprietatea

Dintr-o dată, ASF îi cere lui Templeton să facă...

Autor: Roxana Pricop

11.01.2016, 00:07 2912

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obli­gat Franklin Templeton să prezinte acţionarilor Fon­du­lui Proprietatea (FP) în ce măsură răscumpărările şi re­tur­nă­rile de capital au avut efectul scontat şi să le prezinte so­lu­ţii alternative care să fie corelate cu obiectivul fun­da­men­tal de administrare, respectiv reinvestirea banilor ob­ţi­nuţi din vânzarea activelor pe baza unei strategii bine definite.

Este pentru prima oară când arbitrul pieţei de capital se im­plică în administrarea Fondului Proprietatea, cea mai li­chi­dă companie de la bursa din Bucureşti, şi sugerează că ad­ministratorul Franklin Templeton ar trebui să facă in­vestiţii cu banii obţinuţi din vânzarea acţiunilor din por­to­foliu, nu doar să îi folosească pentru răscumpărarea de acţiuni. „ASF sugerează că Templeton ar trebui să facă investiţii cu banii obţinuţi din vânzarea activelor, deşi nu este normal ca o autoritate să se implice în administrarea unei societăţi pe acţiuni care a primit acordul acţionarilor cu privire la strategia de investiţii pe care o aplică în prezent administratorul“, a spus un analist.

Din 2013 până în prezent, Templeton a vândut acţiuni în valoare de 2 mld. lei din portofoliul FP, bani pe care ulterior i-a folosit pentru a alimenta răscumpărările de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO