Burse - Fonduri mutuale

Digi Communications, raliu de aproape 8% marţi dimineaţă la bursă după ce a anunţat că îşi vinde operaţiunile din Ungaria. Tranzacţii de 1,6 mil. lei în doar 40 minute

Digi Communications, raliu de aproape 8% marţi...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2021, 10:51 460

Acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (DIGI), incluse în structura indicelui principal BET, înregistrează un raliu de aprope 8% în contextul în care ieri seară, după închiderea bursei, compania a anunţat că a ajuns la o potenţială vânzare a operaţiunilor din Ungaria către 4iG. Spre comparaţie indicele principal BET urcă cu 0,52% la aproape 11.000 de puncte, un nou maxim istoric.

Astfel, la ora 10:40 acţiunile Digi Communications au ajuns la 35,5 lei pe acţiune pe fondul unor tranzacţii de 1,6 mil. lei, cea mai ridicată lichiditate din primele 40 de minute de la deschiderea şedinţei de astăzi, arată datele BVB. Digi ajunge astfel la 3,55 mld. lei capitalizare.

Grupul a încheiat un acord preliminar neobligatoriu pentru vânzarea subsidiarelor din Ungaria către 4iG, un operator local de top de pe pieţele IT şi ICT şi care îl are în acţionariat pe un apropiat al premierului Viktor Orban.

Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria si filialele sale, se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă.

Ungaria este a treia cea mai mare piaţa a grupului, reprezentând circa 200 mil euro din veniturile sale consolidate de 1,28 mld. euro, cu un EBITDA ajustat de 54 mil. euro (din 479,8 mil. euro la nivel de grup).

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO