Burse - Fonduri mutuale

Digi a plătit datorii financiare de 272 mil. euro de pe urma fondurilor obţinute din exitul din Ungaria

Digi a plătit datorii financiare de 272 mil. euro de pe...

Autor: Tibi Oprea

20.01.2022, 19:29 1580

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol DIGI), listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat joi seară investitorii că a rambursat o sumă în cuantum total de 272 de milioane de euro din datoria financiară a grupului.

Rambursarea a avut loc în perioada dintre data finalizării tranzacţiei între filiala din România a societăţii şi 4iG Plc privind operaţiunile grupului din Ungaria, respectiv data de 3 ianuarie şi data de 19 ianuarie 2022, transmite Digi.

Din tranzacţia de vânzare a operaţiunilor din Ungaria, Digi a încasat 625 de milioane de euro. Pe 3 ianuarie, compania controlată de miliardarul Zoltan Teszari a anunţat la bursă că a folosi această sumă pentru plata unor datorii cât şi pentru investiţii, inclusiv pe pieţe potenţial noi din Europa de Vest.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă.

La data de 31 decembrie 2020, Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU). În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

Compania are 4,24 mld. lei capitalizare, iar acţiunile DIGI înregistrează un avans de 21,1% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 12,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO