Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul român de jocuri Firebyte Games a încheiat cu succes plasamentul privat de acţiuni intermediat de BRK şi a atras 4,93 mil. lei de la investitori: ofertă suprasubscrisă de 3,65 ori

Dezvoltatorul român de jocuri Firebyte Games a încheiat...

Autor: Tibi Oprea

15.02.2021, 14:01 1112

Firebyte Games, companie specializată în dezvoltarea jocurilor de mobil, a încheiat astăzi plasamentul privat de acţiuni, generând închiderea anticipată într-un timp foarte scurt, la un preţ de 0,56 lei pe acţiune şi suprasubscriere de 3,65 ori, potrivit unui anunţ la bursă.

În cadrul plasamentului, au fost subscrise 8,8 milioane de acţiuni în valoare de 4,93 de milioane de lei de către investitori, iar plasamentul a fost intermediat de către BRK Financial Group. Acţiunile emise vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

“Având în vedere misiunea noastră de a contribui la cresterea pietei de capital din România, ne bucurăm să vedem tot mai mulţi investitori dornici să investească în plasamente private, luând astfel parte la primele etape de listare ale unei companii. Firebyte Games a facut astăzi un pas decisiv spre listare şi spre alinierea la practicile de guvernanţă corporativă. Compania are un plan ambiţios pentru dezvoltare în perioada următoare, iar bursa joaca un rol important pentru finanţare şi dezvoltare“, a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group, singurul broker listat la bursa românească.

Subsidiară a BRK Financial Group, Firebyte Game este primul dezvoltator din zona de gaming din România care se va lista în perioada următoare la Bursă pe piaţa AeRO, iar capitalul atras de la investitori va fi folosit pentru dezvoltarea companiei cu două linii noi de business.

"Le mulţumesc celor implicaţi în proiectul Firebyte Games pentru suportul continuu în aceşti trei ani extraordinari şi tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere în cadrul  plasamentului privat. Acesta este doar începutul!", a declarat Ovidiu Stegaru, CEO al companiei.

Potrivit celor mai recente date de la Finante, cele de la final de 2019, Firebyte Games a încheiat anul cu afaceri de 7,3 mil. lei şi un profit net de 243.435 de lei.

„Compania a intrat într-o fază accelerată de dezvoltare, astfel încât pentru următoarea perioadă nu intenţionează să acorde dividende, preferând ca profiturile realizate să contribuie la susţinerea ritmului de dezvoltare. Aceasta mai ales că faţă de venituri operaţionale realizate în anul 2020 de 1,5 milioane, pentru 2021 ne-am propus venituri de peste 11 milioane de lei“, a afirmat CEO-ul Firebyte Games pentru ZF.

Într-un interviu acordat ZF, CEO-ul companiei a afirmat că listarea va avea loc în termen de 60 de zile de la închiderea plasamentului privat.

Ovidiu Stegaru a iniţiat proiectul FireByte Games în 2018, investiţia iniţială fiind de 270.000 euro. Banii au provenit de la societăţi din grupul financiar BRK Financial Group şi Investys SRL, un vehiculul investiţional al unei entităţi din Elveţia.

Încă de la început, FireByte Games a atras în echipă persoane cu o experienţă dovedită de-a lungul timpului prin proiectele dezvoltate şi gestionate. Mai exact, membrii echipei de management a companiei au dezvoltat şi lansat înainte 90 de jocuri care au avut 50 de milioane de instalări.

Piaţa locală a jocurilor video se situează la peste 200 milioane dolari, în România activând peste 100 de studiouri de jocuri, cele mai mari fiind subsidiare ale giganţilor străini Ubisoft, Electronic Arts şi GameLoft. În Polonia, piaţa de profil este mult mai dezvoltată, acolo fiind listate la bursă mai multe companii specializate în dezvoltare de jocuri video.

Până în prezent, FireByte Games a dezvoltat opt jocuri proprii pentru mobil, cel mai de succes fiind Castle Seige. Printre celelalte jocuri dezvoltate se numără Cooking Story, Knitting Master, Monster Smash, Brick by Brick, Hover Track, Recycling Master şi Border to Heaven.

Planul de expansiune al FireByte vizează deschiderea de birouri în afara României, compania având deja discuţii în acest sens în mai multe locaţii - Istanbul (Turcia), Chişinău (Moldova), Kiev (Ucraina) şi Chennai (India). Până la finalul acestui an, dezvoltatorul local de jocuri pentru mobil vrea să ajungă la o echipă de 100 de persoane, iar în următorii patru ani are în plan să ajungă la peste 300 de angajaţi la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO