Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor raportează venituri de 110 mil. lei la nouă luni din 2021, minus 19% şi profit de 7,5 mil. lei, în scădere cu 43% faţă de primele nouă luni din 2020

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a obţinut în primele nouă luni din 2021 venituri de 110 mil. lei din vânzarea proprietăţilor imobiliare, în scădere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 43%, la 7,5 mil. lei.

Totodată, EBITDA companiei s-a situat la 11 milioane lei, în scădere cu 61% faţă de primele nouă luni din 2020, iar marja de profit s-a redus la 10%, faţă de 21% în perioada similară din 2020, arată datele financiare ale companiei.

În T3/2021, veniturile companiei au atins 40,5 mil. lei, minus 42% faţă de T3/2020, în timp ce profitul dezvoltatorului imobiliar s-a majorat de peste două ori, până la 10,2 mil. lei.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Impact a tranzacţionat 145 de apartamente, dintre care 121de apartamente în ansamblul Luxuria Residence din Expoziţiei, 21 de unităţi în Greenfield Băneasa şi 3 apartamente în alte proiecte dezvoltate de Impact în trecut.

La 30 septembrie, apartamentele finalizate în cartierul din nordul Capitalei, Greenfield Băneasa, erau vândute în proporţie de 99%.

“Impact Developer & Contractor se află la începutul unei noi strategii de dezvoltare, prin care se urmăreşte extinderea în paralel în cel puţin şase locaţii la nivelul ţării, în zone cu potenţial”, spun reprezentanţii companiei.

Dezvoltatorul deţine aproximativ 73,5 de hectare de teren în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Oradea, unde construieşte Greenfield Băneasa (extindere, Bucureşti), Boreal Plus (Constanţa), Greenfield Copou (Iaşi), Luxuria City Center (Bucureşti), Greenfield West (Bucureşti) şi Lotus (Oradea).

Proiectele însumează circa 12.404 apartamente, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 1,8 miliarde euro.

În iunie, compania şi-a majorat capitalul social la 393,7 milioane lei, prin încorporarea de prime de capital şi parte din rezultatul reportat.

Potrivit raportului financiar, Impact va suplimenta până la 2.500 numărul de unităţi aflate în dezvoltare, până la finalul anului.

Acţiunile companiei s-au apreciat cu 125% de la începutul anului, după tranzacţii de 64,3 mil. lei, capitalizarea companiei atingând valoarea de 1,07 mld. lei. Societatea este controlată în proporţie de 59,9% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.