Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact a semnat un contract de antrepriză generală în valoare de 16,1 mil. euro cu RCTI Company pentru construirea unui ansamblu rezidenţial în Bucureşti

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti semnarea unui contract de antrepriză general, în data de 24 august 2021, a cărui valoare depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale, respectiv aproximativ 16,1 mil. euro plus TVA

Contractul a fost încheiat cu RCTI Company SRL în vederea executării lucrărilor de construire pentru un ansamblu rezidenţial amplasat în Bucureşti, sector 1, care cuprinde patru imobile cu 326 de apartamente, cu regim de înălţime parter plus 10 etaje, cu instalaţiile interioare aferente.

RCTI Company este o companie fondată în 2010 pe segmentul lucrărilor de instalaţii care a intrat şi pe segmentul lucrărilor de construcţii, furnizând în acest moment lucrări la cheie în regim de antreprenoriat general.

Preţul contractului devine scadent în etape, în funcţie de lucrările efectiv executate de antreprenor conforma graficelor de execuţie şi de eşalonare a plăţilor asumate de părţi.

Impact are 969 de milioane de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de aproape 60% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,9% din acţiuni.

Acţiunile IMP se tranzacţionează în urcare cu 102,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 48,6 mil. lei, ceea ce indică mai mult de o dublare a capitalizării în această perioadă, arată datele BVB.

Pentru primele şase luni ale anului 2021, dezvoltatorul a raportat o pierdere netă consolidată de 2,8 mil. lei, comparative cu un profit net consolidat de 8,7 mil. lei în S1/2020, în contextul unor venituri din vânzarea de proprietăţi imobiliare de aproape 69 mil. lei, plus 5%, arată datele din raportul semestrial.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.