Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact a finalizat integral ansamblul LUXURIA Residence din Bucureşti, cu o valoare totală estimată la 150 milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact a finalizat integral...

Autor: Eduard Ivanovici

20.01.2022, 18:46 2025

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat că a finalizat integral ansamblul LUXURIA Residence, primul proiect rezidenţial din Bucureşti certificat BREEAM Excellent, cu o valoare totală estimată la 150 de milioane de euro (circa 742 de milioane de lei), conform unui document publicat la BVB.

BREEAM Excellent este cel mai complex proces de certificare la nivel internaţional, ce recunoaşte valoarea proiectului pe toată durata ciclului de viaţă construit, analizând sustenabilitatea soluţiilor din proiecte.

„Întregul condominiu, contractat peste 50%, însumează nouă clădiri cu 630 de apartamente, 728 de locuri de parcare subterane, 9.650 de metri pătraţi de spaţii verzi, centru de fitness, două loungeuri, recepţie şi locuri de joacă pentru copii. IMPACT a realizat recepţia ultimei faze din LUXURIA Residence, acesta devenind astfel primul ansamblu rezidenţial complet finalizat din zona Expoziţiei”, arată documentul.

Zona Expoziţiei din Capitală se află în plin proces de reviriment urban, cu numeroase proiecte în curs de dezvoltare sau anunţate pentru următorii ani.

Consiliul de Administraţie al Impact a decis la începutul anului majorarea capitalului social prin intermediul unui plasament privat la bursă, prin care va oferi spre subscriere un număr maxim de 350 de milioane de acţiuni, la un preţ de 0,7 lei pe unitate. Perioada de subscriere este cuprinsă între 4 şi 21 ianuarie.

Acţiunile IMP s-au apreciat cu 5,5% astăzi, pe un rulaj de circa 196.000 de lei. În ultimele 12 luni, acţiunile sunt pe plus cu 136,6%, la tranzacţii de 70,6 milioane de lei. Valoarea de piaţă atinge 1,2 miliarde de lei.

Compania este controlată în proporţie de 60% de Gheorghe Iancu şi 16% de Adrian Andrici, urmaţi de persoane juridice (13%) şi fizice (11%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO