LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cum arată perspectivele pentru businessul românesc în 2022
Burse - Fonduri mutuale

Deznodământ la licitaţia de răscumpărare pentru SIF Muntenia: ASF dă undă verde ofertei lui Behboud Madadi la 1,6 lei pe acţiune, adică 88 milioane de lei

♦ Ieri după amiază acţiunile SIF4 scădeau cu 4% ♦ De la începutul anului 2021 acestea au plus 85%.

Oferta investitorului Behboud Madadi pentru răscumpărarea de acţiuni SIF Muntenia (SIF4), echi­valentul a 7% din capital, respectiv 88 mil. lei, a fost aprobată de Au­toritatea de Supraveghere Financiară.

Astfel, oferta investitorului, la 1,6 lei pe acţiune, a avut un preţ mai mare decât cel al SIF4, societate care voia să-şi răscumpere acţiuni la 1,3 lei pe unitate, potrivit unor rapoarte publicate ieri la Bursă. Drept urmare, acţiunile SIF4 au reintrat la tran­zacţionare, preţul de ieri după-amiază fiind de 1,55 lei, minus 2%. Oferta in­vestitorului se va derula până la 12 octombrie inclusiv şi va fi interme­diată de Alpha Bank.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis marţi, 28 septembrie, să revoce decizia din 25 august de aprobare a ofertei pu­blice de cumpărare de acţiuni emise de SIF Muntenia, iniţiată de societate şi in­ter­­mediată de BRK Financial Group. Totodată, Autoritatea a decis să ridice suspendarea derulării ofertei publice de răscumpărare de acţiuni SIF4 iniţiată de Behboud Madadi şi intermediate de Alpha Bank România, având în vedere că preţul oferit de investitorul persoană fizică este superior celui oferit de societate.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.