Burse - Fonduri mutuale

Deutsche Bank si un fond polonez au cumparat 4,47% din retailerul Flamingo de la QVT

21.08.2008, 19:09 24

Deutsche Bank si fondul de investitii polonez DWS Polska TFI, din cadrul grupului bancar german, controleaza 6,48% din actiunile Flamingo International, dupa ce fondul de investitii american QVT Fund a vandut 4,47% din capitalul companiei pentru 6,9 milioane lei (1,9 milioane euro).
"Analizam in mod constant piata romaneasca de capital. Investitia in Flamingo este rezultatul politicilor noastre de investitii", a declarat pentru ZF Marlena Skornat-Kraczek, director de marketing la DWS Polska.
"Cred ca este vorba despre o tranzactie intre grupuri. La sfarsitul saptamanii vor fi decontate tranzactiile si atunci vom putea sti mai multe detalii", a spus Dragos Simion, presedintele Flamingo International.
QVT Fund mai detine in prezent 12,94% din capitalul retailerului de electrocasnice, dupa ce saptamana trecuta a vandut 34,8 milioane de actiuni la pretul de 0,198 lei/actiune, pentru a mai cumpara in sedinta bursiera de marti aproximativ 0,5% din capitalul Flamingo. Valoarea pachetului achizitionat marti se ridica la aproape 758.000 de lei (216.000 euro).
Actiunile Flamingo (FLA) au incheiat sedinta bursiera de ieri in crestere cu 1,07%, in conditiile in care principalii indici bursieri, mai putin cel al societatilor de investitii financiare, au raportat scaderi de peste 2,2%. Capitalizarea companiei, calculata la cotatia de inchidere de 0,189 lei, se ridica la 145,68 milioane de lei (41,6 mil. euro)
Retailerul de produse IT&C si electrocasnice Flamingo International a inregistrat in primul semestru un avans de 54% al vanzarilor consolidate pana la 342 de milioane de lei (circa 95 de milioane de euro).
Compania a inregistrat in primele sase luni o pierdere neta de 6,4 milioane de lei (1,8 milioane de euro), cu 60% mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut. Piata de retail IT si electrocasnice este extrem de dura in acest moment.
In actionariatul Flamingo se mai regasesc Dragos Cinca cu 25,2% din titluri, Flanco Holding cu 10,59%, in timp ce fondurile de investitii Hansa Ida Europa Aktsia Fond din Estonia si Gustavia Capital Management AB din Stockholm detin 5,71%, respectiv, 5,13% din capital.
Alti actionari controleaza 46% din titlurile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO